Op feestjes vind ik simpele hapjes zoals prikkers met blokjes kaas en een stukje fruit te gek. Niks moeilijks aan, maar zooooo lekker! Ik bedacht om deze combi samen met nog wat ingrediënten eens in een salade te mikken en dit pakte verrassend lekker uit.
De mandarijn en ananas maken het lekker fris en zoet, de spicy kerrie en zoute kaas lekker hartig en de witlof en walnoten geven deze maaltijdsalade een fijne crunchy bite. Absoluut een aanrader dus om eens te maken, als je net als ik ook zo dol bent op zoet-hartige smaakcombinaties!
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 stronken witlof
- grote hand gemengde sla
- 2 grote mandarijnen (of 3 kleintjes)
- klein blikje ananasblokjes
- 50 gram kaas (extra belegen of oude kaas)
- handje walnoten
- handje rozijnen
- paar takjes peterselie
- paar sprietjes bieslook
Voor de dressing:
- 1 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- 1 tl kerriepoeder
- snufje peper
Hoe maak je het?
Snij de witlof doormidden, verwijder de harde kern en snij in kleine stukjes.
Verdeel dit samen met de gemengde sla over de borden.
Pel de mandarijnen en snijd de partjes doormidden.
Laat de ananasblokjes uitlekken en verdeel samen met de mandarijnstukjes over de salade.
Snijd de kaas in blokjes, hak de walnoten fijn en strooi dit samen met de rozijnen over de salades.
Verdeel tot slot de dressing erover en garneer met fijngesneden peterselie en bieslook.
Eet smakelijk!
PIN DIT:
Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram, vind ik leuk! En misschien zie je ‘m binnenkort met credits terug in een nieuw artikel met lezersfoto’s 🙂 .
2 reacties
Bij ingrediënten staat 2 keer peterselie . 1 keer moet bieslook zijn blijkt uit de omschrijving . Lijkt me lekker dit recept
Inderdaad! Heb het aangepast, thanks 🙂