Veel mensen houden niet van witlof: zo jammer!
Ik ben er dus werkelijk dol op. Ik vind het rauw lekker in een frisse salade en ook ben ik gek op witlofovenschotels.
Alleen maak ik die ovenschotels dus altijd met ham en kaas en wil ik graag wat vaker variëren met vegetarische maaltijden.
Een rondje Google leerde me dat geitenkaas en appel het goed doen in combinatie met witlof.
En appel vind ik weer lekker in combinatie met de smaak van kerrie, dus ik besloot alles maar gewoon bij elkaar te gooien en hield mijn vingers gekruist in de hoop dat het niet zou mislukken.
Ik kan deze ovenschotel weer toevoegen aan mijn lijstje met persoonlijke succesnummers 🙂
De noten geven het gerecht een lekkere bite en de smaak van kerrie en appel doet het heel goed samen met de geitenkaas: echt een superlekkere combi!
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gr witlof
- 1 appel
- 150 gr geitenkaas
- 150 gr crème fraîche
- knoflookpoeder
- kerriepoeder
- uienpoeder
- 40 gr walnoten
- 40 gr amandelen
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de witlofstronken doormidden en verwijder het middelste (harde) gedeelte.
Kook de witlof 2-3 minuten in een grote pan water met een snuf zout.
Laat uitlekken in een vergiet.
Meng in een kom de crème fraîche met de kerriepoeder en snijd de appel in blokjes.
Meng de uitgelekte witlofbladeren met het kerriemengsel en voeg hier de appelblokjes aan toe.
Meng alles goed door en schep het in een ingevette ovenschaal.
Hak de noten fijn en brokkel de geitenkaas.
Verdeel dit over de witlof en voeg er naar smaak uienpoeder, knoflookpoeder en/of versgemalen peper aan toe.
Zet 15-20 minuten in de oven (gluur af en toe of de boel niet aanbrandt) en… eet smakelijk!
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram?
Tag mij ( @hare_maristeit) in je foto of gebruik de HASHTAG #HareMaristeit in je onderschrift.
Wie weet zie je jouw creatie terug in een volgend artikel met lezersfoto’s ?
[bctt tweet=”Vega Ovenschotel met Witlof, Geitenkaas, Appel & Noten” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren