Dr. Oetker heeft mij dit jaar weer opnieuw gevraagd om een aantal kerstcreaties met hun producten te maken.
Lekkere baksels en desserts die (voor gewone stervelingen zoals jij en ik) eenvoudig te realiseren zijn maar wel een ‘Wow-factor‘ hebben.
En dan zijn ze bij mij aan het juiste adres natuurlijk: want ik geloof niet in moeilijk doen, als het ook makkelijk kan 🙂
Vorig jaar vielen mijn Trifles met Brownies en MonChoutaart heel goed in de smaak bij jullie!
Dus onder het mom ‘Never change a winning formula’ besloot ik om dit jaar een andere variant te bedenken met dit idee.
Dr. Oetker heeft namelijk een ruim assortiment bakmixen die makkelijk te bereiden zijn, zonder dat je hiervoor ingewikkelde keukenapparatuur voor in huis hoeft te hebben.
En een aantal van deze bakmixen zijn ook geschikt om in meerdere glazen te presenteren, in plaats van in een bakblik te bereiden.
Volop keuze-en variatiemogelijkheden dus om meerdere mooie desserts voor je kerstdiner te maken, met slechts één verpakking!
En handig om alvast van tevoren te bereiden, vooral als je een groot tafelgezelschap hebt.
Voor dit frisse aardbeien dessert hoef je dus geen gevorderde keukenprinses te zijn. De kwarktaart is supersimpel om te bereiden en met de presentatie kan ook maar weinig misgaan.
In mooi gedecoreerde glaasjes ziet je dessert er al snel very Christmassy uit!
Je kunt de kwarktaart ook al ruim van tevoren bereiden en bewaren in de koelkast.
Scheelt weer fijn wat stress of geknoei op je mooie kerstjurk.
Ingrediënten voor 8 tot 12 Desserts
BAKGEREI:
- Springvorm (24 cm)
- Mixer met garden
VOOR DE TAART:
- 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei
- 500 g magere kwark
- 250 ml slagroom
- 60 g boter of margarine
GARNERING & DECORATIE:
- Mooie glazen
- Siroop
- Aardbeien, kersen of ander rood fruit: vers, uit blik of vriesvak: kan allemaal!
- Slagroom (spuitbus)
- Dr. Oetker Decoratiestrooisels (bijvoorbeeld ‘Kerstfantasie‘ of ‘Glamour Mix‘)
Hoe maak je het?
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem.
Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Normaal gesproken bedek je de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk je dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Maar voor dit dessert houden we de bodem apart, dus bewaar je het in een bakje in de koelkast.
Doe het water (400 ml op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Schenk het taartmengsel over het bakpapier in de springvorm.
Laat de taart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Vul een diep schaaltje met een laagje siroop.
Strooi de Decoratiestrooisels van Dr. Oetker op een bordje of schoteltje.
Dip ieder glas met het randje in de siroop en vervolgens in de strooisels.
Je kunt overigens ook gewoon water gebruiken, maar siroop plakt beter.
Bouw je dessert in de glazen op met mooie laagjes.
Een laagje kruimelbodem, een laagje kwarktaart, een laagje rood fruit enz.
Om mooie en nette laagjes te krijgen (die niet in elkaar overlopen of vlekken op het glas) gebruik je twee dessertlepels.
Met één lepel schep je de inhoud van de andere lepel voorzichtig in het midden van het glas.
Duw dit zachtjes op de laag die eronder ligt en spreid het gelijkmatig uit.
Herhaal zo vaak als mogelijk is in het type glas dat je gebruikt.
Ik gebruikte champagneglazen, omdat deze hoog zijn en je dus lekker veel laagjes kunt stapelen.
Qua volgorde maakt het niet uit met welk laagje je begint: bedenk van tevoren hoeveel laagjes je wil stapelen en met welk laagje je wil eindigen.
Garneer tot slot met een mooie toef slagroom en decoreer met nog wat strooisels en eventueel wat kruimels van de koekjesbodem.
Easy, no!?
TIP!
Wil je nog meer inspiratie voor stressvrije kerstbaksels met een hoog WOW-gehalte?
Neem dan eens een kijkje op Bakken.nl!
Ga je aan de slag met één van deze creaties, deel dan je foto op social media met de hashtag #kerstopdetaart
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.