Lange tijd kon ik boerenkool niet echt waarderen.
Tegenwoordig vind ik het best oké, mits het goed op smaak is gebracht met bijvoorbeeld knoflook en smeuïge kaasjes.
Eigenlijk is deze groente voor mij dus gewoon een basisingrediënt om andere smaakmakers te laten shinen 😉
Onlangs heb ik ontdekt dat boerenkool uitermate geschikt is als basis voor pasta’s (zie het recept voor Boerenkoollasagne Quatro Formaggi!).
Boerenkool is te gek in combinatie met stevig contrasterende smaken zoals de pittige feta, zoute olijven en kruidige roomkaas
in dit pastagerecht. De knapperige paprika en walnoten geven het een lekkere crunchy bite.
Kortom: DO try this at home!
Ingrediënten voor 2 personen
- 300 gram boerenkool
- 150 gram tagliatelle verdi all’uovo
- 1 liter kruidenbouillon
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 50 gram zwarte olijven
- grote eetlepel kruidenkaas (bijvoorbeeld Paturain of Boursin)
- 125 gram crème fraîche
- 35 gram feta
- grote hand walnoten
- 2 el olijfolie
- peper en zout naar smaak
Hoe maak je het?
Breng het water aan de kook en laat hierin het bouillonblokje oplossen.
Laat de boerenkool in zo’n 30 tot 40 minuten op laag vuur gaar worden.
Zet alvast een pan water op voor de pasta en bereid dit in de laatste 10 minuten kooktijd van de boerenkool.
Snijd de olijven doormidden en de feta in kleine blokjes.
Pers of rasp de knoflook, snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
Fruit dit samen (met de olijfolie) op hoog vuur in een hapjespan.
Voeg de creme fraiche en roomkaas toe en meng alles tot een saus.
Voeg hier de uitgelekte boerenkool en de olijfschijfjes aan toe.
Giet de pasta af en verdeel over twee borden.
Schep hier de boerenkoolsaus op en garneer met de blokjes feta en fijngehakte walnoten.
Eet smakelijk!