Ik weet dat havermout een goede start van de dag is, maar ik vind het maar saai om dit altijd met (amandel-)melk te bereiden en hier fruit aan toe te voegen. Iedere ochtend afwisselend ontbijten met havermout, gaat me dan ook best wel lastig af.
Sinds kort heb ik het verrassende ontbijtboek Superstarters in huis om te reviewen en ik ben enthousiast: ontbijten is weer leuk!
Ik heb wat nieuwe dingen ontdekt die je met havermout kunt doen en gaat er een wereld voor me open.
Ik had me veel eerder in de wondere wereld van havermout moeten verdiepen 🙂
Dit vegan ontbijtje met havermout, is superfris van smaak en makkelijk om te bereiden. Ook een pluspunt wat mij betreft, want ik wil (zeker ’s ochtends) niet te lang bezig zijn in de keuken en zo snel mogelijk in alle stilte mijn ontbijt eten en aan mijn koffie nippen.
Ingrediënten
- 35 gram havermout, een nacht geweld in 80 ml bloedsinaasappelsap en 1 tl gemberpoeder
- 4 lychees, ontpit en gehalveerd
- 1 bloedsinaasappel, in stukjes
- handvol vers muntblad
- 1 el gepeld hennepzaad
De oplettende kijker valt het misschien op: ik heb een gewone sinaasappel gebruikt in plaats van een bloedsinaasappel.
En in plaats van hennepzaad heb ik een lepel gemengd zaad van zonnebloemen, gojibessen en lijnzaad gebruikt.
Ik kon al deze dingen niet scoren bij onze buurtsuper en pakte dus maar iets uit de voorraadkast. Ook prima 🙂
Ik had dus nog nooit havermout in vruchtensap bereid en ik vind het echt véél lekkerder dan met melk!
Hoe bereiden jullie meestal havermout?
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er dan een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Tag mij ( @hare_maristeit) in je foto of gebruik de HASHTAG #HareMaristeit in je onderschrift.
Wie weet zie je jouw creatie terug in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Bewaren
10 reacties
Wat ziet dat er super lekker uit!
Dit recept bewaar ik.
Het boek ziet er mooi uit.
Ik zal zeker ook in mijn ontbijt eens zulke heerlijke producten gaan gebruiken.
Xoxo
Ik ontbijt eigenlijk nooit met havermout. Dat ziet niet zo in mijn natuur haha. Misschien toch eens een keer proberen, want je kan er wel heel veel kanten mee op.
Ik heb nooit verder gekeken en met melk is zo smaakloos en saaaaaaaaaaaaaai ?
Havermout vind ik lekker als ontbijt, maar ik vind dat koken ’s ochtends zo’n gedoe. 🙂 Dit vind ik wel een heel lekker havermoutrecept: https://bettyskitchen.nl/appeltaart-havermoutpap/
Gebruik je trouwens vers geperste sap of gewoon uit een pak?
Alles met de smaak of geur van appeltaart is een goed idee ?
In de webshop van The Beauty Bakery vind je home scents met appeltaartgeur, oh my!
Ik heb een sinaasappel geperst en daar de havermout een nachtje in laten wellen. Dat zal ik straks nog even toevoegen aan het artikel, ben ik vergeten ?
:’D ik zag deze foto op instagram voorbijkomen en daarna via bloglovin, en ik lees wel dat het over havermout gaat maar denk steeds dat het een recept is uit je indo-serie met eitjes en koriander en van die gemalen pinda’s bovenop! Lychees, die eet ik echt nóóit, terwijl ik ze volgens mij superlekker vind. En havermout wellen in sap ga ik ook eens proberen, dus dank voor de tip!
Ik eet geen koriander hoor haha (ieuwl) en havermout in sap moet je zeker eens proberen! Veel lekkerder dan in melk ? (vind ik dan)
Dit ziet er heel lekker uit, ik ben dol op lychees en munt eet ik ook graag. Soms hele bosjes gewoon zo uit het vuistje 😉
Ik ben zo een havermout trut en eet het graag vooral op de dagen dat ik hardloop. Op dit moment gaat het in een kom met amandelmelk en rozijnen, soms gooi ik er wat diepvriesfruit in.
Oh, dit klinkt heel goed! Ik maak het inderdaad altijd met amandelmelk (de overnight oaths) (en gojibessen, cranberries, blauwe bessen en chia-, en lijnzaad). Maar sinaasappelsap ga ik zeker eens proberen. En lychees, daar heb ik nu intens veel zin in.
Het is echt lekker fris om havermout met vruchtensap te bereiden! Vind ik lekkerder en minder machtig dan met amandelmelk ?