Net toen ik vorige week besloten had om te beginnen met het wegwerken van mijn overtollige zwangerschapskilo’s, werd het verdorie tropisch warm. Ik ben een slappeling wanneer het aankomt op mezelf iets ontzeggen en lijnen is helaas echt niet mijn ding.
Ik vind namelijk dat ik dat wijntje op een zonnig terrasje verdien, omdat ik negen maanden niet gedronken heb. En met tropische temperaturen verdien ik vier een ijsje.
En hoe vaak is het nou zulk mooi weer in Nederland? Precies: ik mág die extra wijntjes en ijsjes van mezelf op doordeweekse schitterende zomerdagen en niet alleen maar in het weekend, wanneer van Sonja de teugels ietsjes losser mogen.
Sterker nog: met die extreme temperaturen is verkoeling natuurlijk noodzakelijk (I keep telling myself that…), maar die lekkere ijsjes zitten natuurlijk boordevol suikers.
Daarom was ik oh zo blij toen ik op het blog van Oh My Foodness dit fantastisch makkelijk te bereiden recept voor suikervrij kersen sorbetijs tegenkwam!
Ingrediënten voor 1-2 personen
- 250 gram bevroren kersen
- citroensap
- scheutje water (ongeveer 4 eetlepels)
De bereiding is echt supersimpel: je stopt namelijk gewoon alles bij elkaar in een blender of foodprocessor, laat dit vijf minuten draaien en je kunt het meteen opeten!
Ik ben echt waanzinnig enthousiast en ga het ook proberen te maken van andere soorten fruit. Op deze manier kan ik toch schuldvrij genieten van iets lekkers als het later deze week weer mooi zomerweer wordt 🙂
Bewaren
7 reacties
Heerlijk is het om op deze manier ijs te maken hè? Ik vind het met stukjes bevroren mango ook zo afschuwelijk lekker :-D!
Dat ga ik zeker eens proberen, lijkt me lekker!
oei, dat ziet er lekker uit!
Ziet er zo lekker uit 😉
Dat klinkt goed zeg. En ook niet zo moeilijk, en daar houd ik van. Ik ben van het gemakkelijke.
Sounds nice…Dit wil ik proberen.
ik maak dit zelf met bevroren banaan en lepel kwark erdoor en draaien maar. 😀 ook de combi met paar stukjes kiwi erdoor is aan te raden 😀