Ik had een tijdje een havermoutfase en nu ben ik er een beetje klaar mee. Havermout is natuurlijk wel hartstikke gezond, maar om iedere dag een ‘papje’ naar binnen te werken, gaat me toch op den duur een beetje tegenstaan.
Daarom heb ik een leuke variant gevonden, namelijk: door het te verwerken in een smoothie!
How To:
Stop een half bakje aardbeien, 2 bananen en 350 ml Griekse yoghurt in de blender en pureer alles tot een smoothie.
Hierna schenk ik 1 glaasje in voor mijn Muppet, die ‘geen stukjes’ in zijn drinken wil.
Vervolgens voeg ik 2 schepjes havermout toe en zet ik de blender weer aan, om 1 glaasje voor mijn lief in te schenken. Hij houdt wel van een ‘ontbijtdrink’.
Daarna voeg ik aan het laatste restje nog 2 schepjes havermout toe en laat ik de blender alles goed mixen. Je hebt dan een stevige substantie die je nauwelijks door een rietje kunt drinken, maar beter met een lepel kunt eten. Dit laatste beetje is dan voor mij, en ik vind het HEERLIJK!
Weten jullie nog leuke havermoutrecepten voor in de blender?
Meer inspiratie? Volg Hare Maristeit op Twitter, Facebook, Pinterest, Instagram of Bloglovin.
4 reacties
Goed idee! Mijn havermout periode duurt al best lang, maar kan me voorstellen dat het mij op een gegeven moment ook gaat vervelen.
Hoe eet jij je havermout meestal? Ik vind het zo eentonig worden, ook al wissel ik af met bijv. banaan & noten of in kaneel gebakken appelschijfjes.
Ik kook de havermout vantevoren en dat bewaar ik in de koelkast. Vervolgens gebruik dezelfde gekookte havermout in mijn smoothies (voor als ik geen banaan heb om het dikker te maken). Gekookte havermout in smoothies geeft meer structuur dan ongekookte havermout. Zo kun je het ook varieren 🙂
goede tip! Zag in het Voedselzandloper kookboek ook zo’n tip staan, voor ‘overnight oats’. Niet gekookt, maar ook lekker :-p