Ik ben echt dol op naturel kwarktaart en op mijn blog vind je dan ook VEEL variaties van mijn favoriete taart.
Naast dat ik het superlekker en fris vind, is het ook heel eenvoudig te maken en aan te passen.
Drupje kleurstof bijvoorbeeld en tadaa: een heel andere look! Drupje aroma naar keuze of wat ingrediënten toevoegen (zoals bijvoorbeeld stukjes After Eight) en je hebt een compleet andere smaakbeleving.
Ook kun je heel eenvoudig zelf een andere koekjesbodem maken door bijvoorbeeld speculaasjes of Oreokoekjes te gebruiken.
Voor menig verjaardagstaart (maar ook voor Kerst) heb ik al eens naar een pakje Naturel Kwarktaart gegrepen en het is nog nooit mislukt.
Onder het mom ‘Never change a winning formula’ besloot ik dan ook om eens een Paasvariant te maken.
Gewoon, heel simpel: met wat chocolade paaseitjes en een lentekleurtje 🙂
Wat heb je nodig?
- 1 pak Naturel Kwarktaart
In dit pakket vind je een mix voor de kruimelbodem, een taartmix en velletje bakpapier voor op de bodem. - 500 gr kwark
- 250 ml slagroom
- 60 gr boter of margarine
- 400 ml water
- 125 gr chocolade eitjes (melk of puur)
- voedingskleurstof in een leuk lentekleurtje
- springvorm, bakspray, een vel bakpapier en Paasdecoraties om de taart mee te versieren
OVERIG:
Ik heb een springvorm met 20 cm doorsnede gebruikt in plaats van 24 cm.
Daardoor kun je een wat hogere taart maken: dit geeft een leuker effect wanneer je zoals ik twee verschillende kleuren gebruikt.
De klemmetjes met gekleurde kuikentjes kocht ik bij HEMA, evenals de minislinger die ik op maat heb geknipt en aan twee rietjes heb bevestigd.
Het HOP HOP HOP-prikkertje kocht ik bij ZEEMAN.
TIP!
Bekijk hier een aantal eerdere succesnummers die ik heb gemaakt met een pakje Naturel Kwarktaart:
- Regenboogkwarktaart met Macarons
- No Bake Banana Split Party Cake
- No Bake Minty Xmas Cake
- Unicorn Rainbow Cake
- Naturel Kwarktaart met Oreokoekjes & Chocolade
Hoe maak je het?
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem.
Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 60 gram boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Laat goed afkoelen.
Hak de chocolade eitjes in tweeën en een aantal in vieren.
Doe de 400 ml water op kamertemperatuur (10-20°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.
Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct uit de koelkast.
Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Verdeel de massa over twee kommen en voeg voedingskleurstof toe tot je de gewenste kleuren hebt.
Hoe meer druppels je toevoegt, hoe intenser/feller de kleur.
Verdeel de gehakte eitjes over de kommen en schep even door het beslag.
Houd een klein beetje over om mee te garneren.
Vet de springvorm in met bakspray en knip het vel bakpapier doormidden.
Bekleed de binnenkant van de springvorm met het bakpapier: daardoor kun je de taart straks mooier uit de vorm halen (zonder/minder scheurtjes of barsten).
Schenk één van de twee kleuren taartmengsel voorzichtig op het midden van de taartbodem.
Verdeel vervolgens met een grote lepel het beslag zo gelijkmatig mogelijk, probeer de randen van de springvorm niet te raken.
Stort er dan de tweede kleur op en verdeel dit gelijkmatig en zo glad mogelijk.
Strooi er de laatste chocolaatjes over en laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
That’s it! Easy, no?!
Ik wens jullie alvast heel fijne Paasdagen toe: laat het me weten als je aan de slag gaat met deze taart!
Eén reactie
Ziet er heel lekker uit!