Ik ben gek op avocado’s, maar vind het irritant als die plakjes uit mijn wrap vallen of tussen twee laagjes brood uit floepen wanneer ik een hap neem.
Gelukkig kun je avocado’s ook gewoon prakken en uitsmeren op je brood: First World Probem Solved!
Ik maakte een avocadospead met Mexicaanse kruiden en in combinatie met wat plakjes gerookte zalm en garnituur, heb ik hier een flinke Club Sandwich van gebouwd.
Een lekker vullende lunch, maar ook erg party proof of geschikt als snelle avondmaaltijd met bijvoorbeeld een kom soep.
Wat heb je nodig voor 1 sandwich?
- 3 sneetjes brood
- halve avocado
- 1 kleine lepel mayonaise
- 1 tl tacokruiden
- 3 dunne plakjes gerookte zalm
- halve tomaat
- grote hand rucola
- klein beetje boter of margarine
- snufje dille (uit kruidenpotje)
Hoe maak je het?
Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met een beetje boter of margarine, strooi er een klein beetje dille over.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak alle ingesmeerde sneetjes even kort aan, zodat ze lekker krokant zijn.
Snijd de tomaat in dunne plakjes.
Prak de avocado en meng dit met de mayonaise en tacokruiden tot een makkelijk smeerbare spread.
Besmeer twee sneetjes brood met de avocadospread.
Beleg 1 sneetje met rucola en tomaat en leg hier het andere sneetje brood (met de spread naar boven) op.
Beleg dit sneetje met de zalm, breng eventueel op smaak met peper en zout en leg het laatste sneetje erop.
Snijd de hoge stapel diagonaal doormidden en: tadaa!
Eet smakelijk 🙂
VARIATIETIPS!
Ook lekker met een paar dunne reepjes rode ui en je kunt in plaats van brood natuurlijk ook tortillawraps gebruiken.
Heb je geen tacokruiden of andere Mexicaanse smaakmakers in huis? Je kunt de avocadospread ook op smaak brengen met chili-of paprikapoeder.
2 reacties
Het ziet er heerlijk uit!
Ik prak avocado’s ook altijd fijn ?
Leuk servetje.
Xoxo
Dank je wel! Kocht ik bij Flying Tiger XOXO