Eenpansgerechten zijn te gek!
Niet alleen wanneer je moet koken op een camping, maar ook wanneer je geen vaatwasser hebt.
Vaak zijn de gerechten ook makkelijk te bereiden en snel klaar, dus in een luie bui zocht ik op de website van AH naar een eenpansgerecht. Daar vond ik dit heerlijke Mediterraanse recept voor gele rijst met chorizo, tomaten en tuinerwten.
Naast dat het erg lekker is, is het ook een mooi kleurenpallet op tafel!
Dit gerecht viel ook bij mijn peuterdochter in de smaak (een foto hiervan, onderaan dit artikel!) dus ik heb wat kleine porties voor haar ingevroren.
Handig!
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr chorizo (worst)
- 2 uien
- 1 el olijfolie
- 325 gr gele rijst
- 750 ml water
- 1 kippenbouillontablet
- 2 tomaten
- 300 gr tuinerwten (diepvries)
- 15 gr peterselie
VARIATIETIP!
Ik heb er nog een lente-uitje aan toegevoegd en wat fijngehakte verse munt overheen gestrooid.
Hoe maak je het?
Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes.
Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worst met de ui tot deze glazig is.
Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee.
Voeg het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en kook de rijst 10 min. met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schep de tomaat en erwten door de rijst en kook nog 5 minuten.
De rijst moet alle bouillon hebben opgenomen.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zet het vuur uit en laat de rijst een paar minuten afgedekt staan.
Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Bestrooi het rijstmengsel met de peterselie en serveer direct.
Dit is de braafste foto van mijn dochter met dit gerecht, toen ze net begon te eten. En wat ze dus niet netjes kan…
Mocht je nou denken: ‘Goh, wat een grote portie voor zo’n klein meisje?!’
Dat klopt.
De helft lag op de grond of uitgesmeerd op tafel en een kwart zat in heur haar en neus.
Ik heb nog even getwijfeld om hier een foto van te delen, maar ik vrees dat dit alleen schattig is voor familie en vrienden 😉
Weten jullie nog leuke eenpansrecepten?
DO share, want ik houd niet van afwassen!
[bctt tweet=”Eenpansgerecht met gele rijst, chorizo en tuinerwten. Lekker + weinig afwas!” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Maak je een DIY of recept van mijn blog? Deel er dan een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Tag mij ( @hare_maristeit) in je foto of gebruik de HASHTAG #HareMaristeit
bij je publiekelijk gedeelde foto.
Wie weet zie je jouw creatie terug in een volgend artikel met lezersfoto’s ?
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
7 reacties
Heerlijk om het zomers gevoel nog vast te houden met zo een heerlijk gerecht!
Wat een mooie foto van jullie dochter.
Je zal wel heel erg trots op haar zijn.
Xoxo
Dit moet ik ook maar eens proberen, klinkt wel peuter-proof voor mijn eigenwijs meisje. En het klinkt ook erg mama-proof vanwege minder afwas, top!
Ziet er goed uit! Ik hou van Chorizo worst, wat knap dat je meisje het eet. Toch best een sterke smaak. Ik ga h’m pinnen. Makkelijk voor de drukke woensdag hier!
Haha, prachtig, Norah met rijst. 😛 Eenpansgerechten zijn geweldig. Gewoon simpel, geen poespas, en weinig afwas. I like. Chorizo is delish, alleen lust vriendlief dat dan weer niet. Tja, meer voor mij haha. 😛
Top ik houd van ‘weinig afwas’ recepten, ben er zelf nooit zo goed in (heb altijd een puinhoop na het koken).
Same here. Kleine keuken en geen vaatwaaser: eenpansgerechten zijn de bom 🙂
Jum, dit klinkt heerlijk en ook nog een lekker makkelijk! Ik ben dol op chorizo 🙂