Ik maakte onlangs voor het eerst Huevos Verdes en… deze smakelijke Mexicaanse groene eieren zijn wat mij betreft een blijvertje! Het recept is afkomstig uit het onlangs uitgebrachte nieuwe kookboek ‘Tasty Taco’s‘ en het is naast geweldig lekker, ook nog eens belachelijk eenvoudig om te maken.
Nieuw kookboek: Tasty Taco’s
De Mexicaanse keuken is favoriet bij mij thuis en staat hier dan ook minimaal één keer per week op tafel. Er is zo makkelijk mee te variëren en het oogt ook altijd gezellig, feestelijk en tropisch. Tortilla’s heb ik eigenlijk altijd standaard in huis, omdat ze zo eenvoudig te vullen zijn met bijvoorbeeld leftovers uit de groentelade. En ik vind tortilla wraps lekkerder en leuker bij de lunch, dan een gewone boterham of cracker 😉 .
In Tasty-taco’s biedt chef-kok Victoria Elizondo meer dan 60 kleurrijke recepten voor traditionele taco’s, tortilla’s en toppings. Van taco’s die op een doordeweekse dag snel op tafel staan tot uitgebreidere recepten voor in het weekend. Met uiteraard vegetarische en vegan opties, ruime keuze aan salsa’s en bijgerechten, informatie over échte Mexicaanse ingrediënten en duidelijke uitleg over hoe je zelf tortilla’s maakt. Hét taco-handboek om thuis mee aan de slag te gaan en een tof cadeau om te geven of krijgen komende feestdagen.
Groene eieren / Huevos Verdes
Huevos verdes is een variatie op huevos rancheros (spiegeleieren op maïstortilla’s), een populair ontbijtgerecht dat op Mexicaanse boerderijen wordt gegeten. Dit gerecht heeft een extra dimensie gekregen door de spiegeleieren te vervangen door roerei met daarin verfrissende groenten en kruiden.
Huevos Verdes Ingrediënten (voor 10 kleine of 5-6 grote tortilla’s)
- 6 eieren
- zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 15 gr verse spinazie
- 1 lente-uitje, in stukjes
- 2 jalapeños, steeltjes en zaadjes verwijderd en in stukjes
- 2 takjes koriander (ik verving dit met munt, maar je kunt ook peterselie gebruiken als je koriander net als ik naar zeep vindt smaken)
- 1 el plantaardige olie
- 10 kleine maïstortillás
- 1 avocado, in kleine blokjes gesneden
- OPTIONEEL: chili-olie of salsasaus en geraspte kaas
- NOTE: in het boek staan ook 2 tomatillo’s op de ingrediëntenlijst (papierachtig jasje verwijderd en in stukjes). Dit schijnt verkrijgbaar te zijn bij groentespeciaalzaken of toko’s, maar het is mij helaas niet gelukt om dit te bemachtigen. Gelukkig was het ook zonder dit ingrediënt superlekker 😉 .
Bereidingswijze Groene Eieren / Huevos Verdes
Klop de eieren met zout en peper naar smaak goed los in een mengkom. Blijf kloppen tot er luchtbelletjes ontstaan en het roerei lekker luchtig wordt.
Voeg de spinazie, tomatillo’s, lente-ui, jalapeños en koriander toe aan een keukenmachine.
Breng op smaak met zout en peper en pureer tot het spinaziemengsel een licht grove textuur heeft.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg het spinaziemengsel toe. Laat 5 minuten zachtjes garen en voeg dan de losgeklopte eieren toe. Spatel continu door tot de eieren gaar zijn.
Verwarm de tortilla’s even kort in een koekenpan en schep het roerei erop. Verdeel er blokjes avocado over en drizzle er eventueel nog wat chili-olie of salsasaus over. Ik heb er zelf ook nog wat geraspte kaas over gestrooid: lekker!
PIN DIT:
Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn website? Maak er dan vooral een foto van, wellicht deel ik ‘m in een volgende blogpost met Fan Mail! Deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram.