Ik heb deze zomer niet de mooiste souvenirs meegenomen uit Kreta (zoals een gebroken hart en een overleden relatie) en maar weinig mensen kunnen geloven dat ik toch ook écht mooie herinneringen koester aan deze vakantie.
Tijdens alle depri rottigheid en de onvoorspelbare rollercoaster van emoties, heb ik namelijk ontdekt dat ik steeds beter ‘kleine dingen’ weet te zien en deze ook bewust en oprecht kan waarderen.
Non-stop gelukkig zijn is namelijk een illusie en een belachelijk en onhaalbaar streven.
Natuurlijk deed de realisatie dat het nu écht over was, godsgruwelijk veel pijn en ik heb er ook veel om gejankt. Maar ik kon er op dat moment niets meer aan veranderen. Ik accepteerde dat ‘het is wat het is’.
En op dat moment zat ik mooi wel in de stralende zon op een schitterend afgelegen, niet toeristisch stukje strand met een prachtig blauwe zee.
Ik kon gaan liggen janken in mijn bed, of op een strandbed zitten en genieten van wat ik op dat moment wél had.
Ik koos het laatste.
Er was één broodje, dat ik bijna dagelijks bestelde:
Aan dit ‘Griekse Broodje Gezond’ heb ik dus fijne herinneringen en ik besloot ‘m na thuiskomst snel zelf te maken. Maar dan beter 🙂
Ik miste namelijk ‘iets’ en dit bleek een bodempje van spinazie te zijn.
Ingrediënten voor 1 groot broodje
- Stokbroodje naar keuze
- verse spinazie
- tapenade van zwarte olijven
- feta
- tomaat
- komkommer
- olijfolie
- oregano, peper en zout
GOOD TO KNOW!
Ik heb bij de ingrediënten geen hoeveelheden vermeld, omdat de smaken best wel intens zijn en je echt zelf even moet uitvogelen welke verhoudingen jij het lekkerst vind.
Op het broodje dat ik in Griekenland vaak at, vond ik de blokken feta te groot en dik. Ik heb deze zelf dus kleiner en dunner gesneden.
Persoonlijk vind ik het ook best wel een machtig broodje en deelde ik ‘m dan ook vaak samen met iemand anders.
Als jij net als ik ook geen grote eter bent, dan raad ik je aan om een klein (hard) broodje te maken.
Of: beleg een heel groot stokbrood, snijd deze in kleine stukjes en serveer dit op een high tea of feestje samen met een lekker soepje!
Hoe maak je het?
Snijd het broodje doormidden besmeer beide helften met de tapenade.
Bak de spinazie in een scheutje olie tot het geslonken is en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gebakken spinazie over de onderste helft van het broodje.
Snijd de feta in dunne plakjes (of verkruimel het) en verdeel over de spinazie.
Beleg tot slot met de in plakjes gesneden tomaat en komkommer, drizzle er een beetje olijfolie over en een snuf oregano.
τρώνε νόστιμα! (tróne nóstima: ‘Eet smakelijk!’)
4 reacties
Hm, er zit zoveel gezonds op dat ik het niet zo snel zou maken. Maar op een of andere manier vind ik het toch leuk om te lezen.
Knap dat je zo hebt weten te kiezen om te focussen op het positieve. Mijn hart is ook net gebroken (‘gelukkig’ zat ik een veel luchtigere situatie dan dat jij zit) maar zodra het buiten grijs is, zoals vandaag, vind ik het best pittig om positief te doen!
Sterkte nogmaals!
Het ziet er boordevol vitaminen uit ?
Yummie.
Ik heb het broodje vandaag gemaakt en hij was echt heerlijk!
Wat leuk om te horen 🙂