In de laatste schoolvakantie van mijn Muppet, hebben we op een aantal regenachtige dagen wat verschillende pakjes met bakmixen getest. Ontzettend leuk om samen te doen en op te peuzelen met onze gasten. Ik had het natuurlijk wel zo uitgekiend dat we niet alles zelf moesten opeten, al hadden we dat uiteraard makkelijk gekund.
Naast de Cinnamon Rolls (lees HIER terug wat we ervan vonden) kochten we bij de Xenos ook een pakje mix voor Whoopie Pies (€1,99) van Honig.
Een Whoopie Pie bestaat uit twee kleine cakejes, in de vorm van een koekje, met een vulling ertussen. Whoopie Pies zijn wat steviger dan cake, maar iets zachter dan koekjes.
Whoopie Pies zijn verkrijgbaar in veel verschillende smaken en ze worden vaak gedecoreerd met nootjes of kleurige sprinkles.
Inhoud Pakket voor Whoopies Aardbei
♥ Bakmix voor cakejes
♥ Mix voor vulling
♥ Glazuur
♥ Decoratie strooisels
Zelf toevoegen
♥ 50 gram boter
♥ 1 ei
♥ 155 ml halfvolle melk
Keukengerei
♥ Mixer met garden
♥ Beslagkom
♥ 1 eetlepel en 2 theelepels
♥ bakpapier en een bakplaat
Is je bakplaat smaller dan 45 cm? Bak de cakejes dan in twee delen!
Bereidingswijze
Zorg ervoor dat de boter en het ei op kamertemperatuur zijn en gebruik melk direct uit de koelkast.
Cakejes
1. Verwarm de oven voor (elektrische oven 200°C en heteluchtoven 180°C).
2. Klop in een beslagkom de boter met een mixer romig en zacht.
3. Voeg de bakmix, het ei en 30 ml melk toe en meng dit 1 minuut met de mixer op de laagste stand tot een glad geheel. Klop daarna met de mixer op de hoogste stand circa 3 minuten tot er een luchtig en glad beslag ontstaat.
4. Schep met behulp van twee theelepels 24 kleine deegbolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Op de zijkant van de verpakking staat weergegeven hoe groot de afmetingen ongeveer moeten zijn. Zorg voor genoeg ruimte (circa 4 cm) tussen de deegbolletjes.
5. Bak de cakejes 8-10 minuten in het midden van de oven en laat ze daarna ongeveer 10 minuten afkoelen.
Glazuur
1. Voeg 3-4 theelepels warm water toe aan de glazuurmix tot het een stevig, glanzend geheel is.
2. Breng met een theelepel het glazuur aan op de bolle kant van de helft van de cakejes (12 stuks). Strooi vervolgens de bijgeleverde strooisels op het glazuur.
Vulling
1. Klop in een beslagkom de mix voor de vulling samen met 125 ml koude melk op de laagste stand tot een geheel.
Mix daarna 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtige en gladde crème.
2. Schep met een eetlepel de vulling op de platte kant van de overige (12) cakejes en leg er de geglazuurde cakejes bovenop.
Conclusie?
De Whoopie Pies zijn erg snel, leuk en eenvoudig om te maken. Een ideaal project op een regenachtige dag in de schoolvakantie! De cakejes waren niet heel erg krokant, ze deden me een beetje aan eierkoeken denken. Ze zien er leuk uit en staan gezellig op tafel. Handig dus om snel te maken en serveren als je visite krijgt!
Ik vond ze wel mierrrrrrrzoet en als IK (of all people!) dat vind, dan zegt dat héél wat. De Whoopie Pies waren binnen no-time opgepeuzeld door de Muppet en ons bezoek, dus ik denk dat we kunnen concluderen dat deze bakmix een klein succesje was.
Lijken deze Whoopie Pies jullie lekker, of heb je wel eens zelf whoopie pies from scratch gemaakt?
4 reacties
Wat ziet dat er mooi uit.
Ze lijken me zo heerlijk.
Gezellig om lekkernijen te maken op regenachtige dagen met je kind.
Had gedacht dat dit heel moeilijk was.
Dit lijkt me erg lekker, zodra mijn weight watchers is afgelopen, en ik mijn streefgewicht heb bereikt, ga ik dit `vieren` met deze cakejes 😉
Liefs
Hmmmm dit ziet er leuk en lekker uit! Jammer dat het alleen zo zoet is (daar houd ik niet zo van). Mooie foto’s ook!
Ahhh, wat zien ze er schattig uit zeg! Ik heb al heel lang een pak in de kast staan, dus misschien moet ik ze dan binnenkort ook eens gaan proberen! 😀