Mijn allergrootste guilty pleasure is…. kaas! Alle soorten kaas. Hoe meer het stinkt, hoe lekkerder ik het vind. En oh…. kaasfondue! Voor kaasfondue mag je me ’s nachts echt wakker maken.
Een goede foute burger bestaat in mijn ogen ook niet zonder kaas. Gewoon: niet.
Als wij een feestje hosten haal ik ook altijd verschillende soorten kaasjes in huis, maar nu probeerde ik eens iets anders leuks en party proof: een camembert met appel en noten in bladerdeeg!
Het is supersimpel om te maken en oh… de gesmolten camembert in combinatie met de zoete appel en honing en knapperige walnoten… goddelijk! Echt: hier scoor je punten mee op een feestje!
Ingrediënten voor 1 camembert
- 1 st. camembert
- 4 plakjes bladerdeeg
- 0,5 appel
- 1 el honing
- Klein handje noten
- Eigeel om te bestrijken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Je kunt ook de helft van zo’n verse lap bladerdeeg uit het koelvak nemen.
Plak de bladerdeeg plakjes aan elkaar met een beetje eigeel en druk de randjes goed aan. Het is de bedoeling dat je een groot vierkant krijgt.
Leg de camembert in het midden van het bladerdeeg.
Neem een halve appel en snijd deze in dunne plakjes. Leg deze op de camembert. Strooi er een klein handje noten overheen en drizzle er een lepeltje honing over.
Vouw nu een pakketje van het bladerdeeg. Haal alle punten naar binnen en druk ze tegen elkaar vast.
Bestrijk het bladerdeeg met wat eigeel en bak de camembert in bladerdeeg in ongeveer 20 tot 25 minuten af op 200 graden.
Serveer hem meteen, want dan is de camembert uit de oven nog lekker warm.
Het kan zijn dat wanneer je ‘m meteen aansnijdt, de gesmolten kaas eruit druipt:
Geen drama!
Het is dan niet meer mogelijk om het in mooie puntjes te snijden zodat je gasten deze kunnen opscheppen. Maarrrrr…. echte kaasliefhebbers vinden het alleen maar lekker om een broodje of groenten in de gesmolten camembert te dippen!
Credits voor dit recept gaan naar Uit Pauline’s Keuken.
[bctt tweet=”Perfect Party Food: Camembert met noten en appel in bladerdeeg!” username=”MarisMariaRenne”]
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s ?
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag mij ( @hare_maristeit ) in je foto!
Bewaren
9 reacties
Oooooh lekker!!! Ben dol op kaas en vooral op bladerdeeghapjes en frituurhspjes met kaas. Heel slecht! Ik ben in Frankrijk in de camembert fabriek geweest en die lucht daar heeft me niet eens afgeschrokken, dan moet je wel een kaas lover zijn geloof ik 😉
Haha, high five 😉
haha ik denk dat je net ff iets te snel was met aansnijden 🙂 had fftje wat langer mogen staan wordt t vaster van vorm.
ow maar de jouwe lijkt me zo lekker, omdat niet zo lekker is als warme zachte camembert hmm
dank je wel
Ik had niet verwacht dat het eigenlijk zo’n makkelijk recept zou zijn! Het lijkt me echt heerlijk en stiekem hoop ik dat als ik het probeer die van mij ook zo gesmolten is! Heb ik een goeie reden om de kaas op te ‘vegen’ met soepstengeltjes, vijgen, etc. 😉
Haha! Ja, op deze manier is het eigenlijk een soort kaasfondue 🙂 Het was echt heel erg lekker!
Ik ben echt dol op warme gesmolten camembert en bestel het regelmatig in een restaurant. Dit ga ik zeker een keertje uitproberen. Misschien dat je ‘m net te lang in de oven hebt laten staan waardoor de kaas helemaal gesmolten is? Overigens vind ik dat het lekkerst hoor, als de camembert bijna vloeibaar is.
Het was ook héérlijk! Maar lastig om in puntjes te verdelen voor je gasten. Wel lekker om nog stukjes brood in te soppen #nomnom
ihihihiihih…geweldig!!! En zo zag de camembert van Pauline eruit:….sorry…vind het echt heel grappig!
Haha 🙂 Wat ik zo grappig vind, is dat iedereen zegt dat mijn lelijke versie ze lekkerder lijkt, dan de mooie van Pauline!
De perfecte camembert uit de oven, zou dus een beetje tussen die van haar en mij in moeten zitten. Mooi te snijden (het oog wil ook wat) maar toch zacht genoeg om lekker broodjes o.i.d. in de gesmolten kaas te dippen.
Oh, ik krijg er meteen wéér zin in door al dat gepraat erover….